
Den kanske främsta rätten bland pubmat som är lika god som enkel att göra själv. Serverar man mackorna med potatischips och srirachamajonnäs blir det garanterat en succé runt middagsbordet eller framför TV:n för både stora och små.
Så här gör du:
Börja med att skölja tomat och sallad och skiva sedan ordentliga skivor av tomaten och tunna skivor av rödlöken.
Tänd grillen eller sätt på grillen i ugnen och bred formbröden med smör eller bordsmargarin.
Om du köpt vanliga kycklingfiléer så får du skiva dem tunnt, lägg handen på och skär försiktigt längst med skärbrädan men akta händerna. 3-4 skivor bör man lätt få ut av en filé. Guld Fågeln säljer färdigskivade filéer för de som har bråttom.
Grilla eller stek kycklingskivorna och baconet med lite salt och svartpeppar. Kalkonbacon passar fantastiskt till Club Sandwich och är matigare än vanligt bacon och lite mindre salt.
Grilla dom bredda formbrödskivorna snabbt på grillen eller i ugnen med smörsidan upp. Man vill ha fin färg på dem men tänk på att det går undan så du inte bränner skivorna för mycket.
Lägg ut 4 skivor grillat bröd på en skärbräda, bred på ett ordentligt lager majonnäs på, lägg på sallad, lök, tomat, kycklingskivor och till sist bacon. Lägg på 4 nya skivor bröd och repetera ett lager till.


Avsluta med ett sista formbröd och tandpetare eller kortare grillspett. Dela mackan på diagonalen.

Servera med chips och Srirachamajonnäs och varför inte en god öl till det.
Ingredienser 4st Club Sandwich
- 12 skivor formbröd
- Smör eller Bordsmargarin
- 1 tub majonnäs
- 8 salladsblad, isberg eller romansallad
- 2 tomater
- 1 röd lök
- 2-3 kycklingfiléer, gärna färdigt tunnskivad
- 1 paket Ingelsta kalkonbacon eller vanligt bacon
- Salt och svartpeppar
- 1 påse svenska lantchips
- Tandpetare
Ingredienser Srirachamajonnäs
- 2 dl Majonnäs
- 2 msk Srirachasås (mer om du vill ha styrka)
- Finhackad gräslök
Övriga tillbehör
- 1 burk cornichons
- Pommes frites som alternativ till chips







