
Ett supergott tillbehör till grillmiddagen är grillad blomkål. Enklaste sättet för att få ett perfekt resultat är att helgrilla blomkålshuvudet indirekt och avsluta med riven ost eller parmesan.
Så här gör du
Skölj blomkålhuvudet och torka av det med hushållspapper. Täck hela blomkålshuvudet med en god olivolja och strö på salt och lite svartpeppar.
Dela en citron på mitten och pensla på lite olivolja på snittytan. Lägg citronen på grillen med snittytan nedåt.
Lägg blomkålshuvudet bredvid glöden eller elden i gasolgrillen och låt ligga tills den börjar bli riktigt varm.

Känn efter med en potatissticka att konsistensen är mjukare men fortfarande ”al dente”. Pressa ena citronhalvan över blomkålen med hjälp av grilltången. Strö över ost och låt den smälta.

Servera den med den halva citron som är över om någon vill ha mer syrlighet.

Recept 4-5 personer
- 1 Blomkålshuvud
- 1 citron
- 1/2 dl riven ost, gärna parmesan
- 2-3 msk olivolja
- Salt Peppar

