Grillad Croque Monsieur med tomat och avokado

Grillad Croque Monsieur på Weber Genesis Grillen
Grillad Croque Monsieur

Kungen av alla varma mackor, Croque Monsieur. Gör sig perfekt på grillen och mättar perfekt när man är sugen på en lunch i solen på baksidan.

Originalet har bara Gruyère ost och en god skinka men jag gillar att komplettera med tomat och avokado i tunna skivor för att göra den lite fräschare och mer mättande.

Så här gör jag

Börja med Béchamelsåsen, smält smör i en kastrull och vispa i mjölet när smöret smält. Tillsätt mjölken och vispa ut mjöl/smör-klumparna, fortsätt vispa tills såsen kokar upp. Stäng då av plattan, tillsätt muskot och smaka av med salt och peppar.

Häll bèchamel på fyra skivor formbröd och bred ut med kniv. Lägg på skinka och bred på dijonsenap. Tänk på att senapen är stark så ta inte för mycket. Lägg på tomat och avokadoskivor och täck allt med ost. Finns det béchamelsås kvar kan du med fördel breda ut det på osten innan du lägger på det sista brödet.

Grilla mackorna på varm gasolgrill eller öven en bra glöd. Tänk på att det går fort och vänd några gånger så du får snygga grillränder.

Smaklig måltid!

Ingredienser för fyra mackor:

  • 8 skivor formbröd
  • 16 skivor rökt skinka
  • 16 skivor ost, gärna Gruyère
  • 1 Avokado i tunna skivor
  • 1 Skivad tomat
  • Dijonsenap

Béchamelsås

  • 50 gram smör
  • 4-5 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm riven muskot
  • salt, vitpeppar

Summary
recipe image
Recipe Name
Grillad Croque Monsieur med tomat och avokado
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)