Grillat kalkonbröst är ett saftigt och gott alternativ till kyckling och mättar bra med en matig couscous, en svalkande limeyoghurt och en mangosalsa med sting i.

Så här gör jag
Börja med att rubba kalkonbröstfilén med en lämplig rub. Jag brukar blanda 1 msk rörörsocker, 1 msk salt, 1 msk paprika, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk oregano och 1 tsk citronpeppar. Alternativt kan man numer köpa färdigmarinerade kalkonbröst från Ingelsta Kalkon med klassisk grillkrydda om man har ont om tid, inte alls dumma faktiskt.

Tänd grillen och rör sedan ihop mangosalsan. Det går bra med fryst, färdigtärnad mango som tinar lagom till serveringen. Blanda mango, tärnad avokado, hackad rödlök, chili, koriander, rörsocker, pressad lime och olivolja. Krydda med vitlökspulver, salt och svartpeppar.

Blanda ihop lime, flytande honung och turkisk yoghurt till limeyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten med grönsaksfond eller buljong, när vattnet kokar tillsätter du broccolibuketterna och couscousen, tar av kastrullen från spisen och låter vila under lock till serveringen.

Lägg på kalkonfiléerna på grillen vid sidan om lågorna (indirekt) för att inte bränna dem direkt. Håll koll på temperaturen och när du nått upp till 60 grader flyttar du dem till direkt grillning för att sluta med ett par snygga ränder. Efter någon minut, när köttet har en innetemperatur på över 65 grader tar du av filéerna och låter vila så stiger temperaturen ytterligare några grader.

Ingredienser för 4 portioner
Kalkonbröst
- 600 gram kalkonbröstfilé, gärna Ingelstas färdigkryddade eller rubbad enligt ovan.
Couscous med broccoli
- 3 dl couscous
- 1/2 broccolibukett
- 1 msk grönsaksbuljong eller 1 buljongtärning
- 4 dl vatten
Mangosalsa
- 125 gram (1/2 paket) frysta mangotärningar
- 1 avokado i tärningar
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 pressad lime
- 1 mild chili (eller 1/2 stark)
- färsk koriander efter smak
- 1 msk rårörsocker
- 1 msk olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Limeyoghurt
- 3 dl Turkisk yoghurt
- 1 pressad lime
- 1 msk flytande honung
- salt
- Svartpeppar











