En snabb middag som hela familjen tycker om. Det tar inte lång tid och spenatsåsen är klar lagom till pastan är färdigkokt.
Så här gör jag:
Sätt på pastavattnet och salta ordentligt. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stor stekpanna. Häll i pastan i pastavattnet och koka enligt förpackningen, eller ännu bättre, tills du känner att den är perfekt.
Tillsätt spenaten i stekpannan i omgångar då den tar mycket plats i pannan. När spenaten sjunkit ihop tillsätts basilika, grädde och 2 dl av den rivna parmesanosten. Smaka av såsen med salt, peppar och eventuellt mer parmesan. Tillsätt de delade körsbärstomaterna mot slutet så de hinner bli varma utan att koka sönder
Torrosta pinjenötterna i en torr panna och häll upp dem i en skål till serveringen.
När pastan kokat färdigt är maten klar, servera pastan med såsen och strö över pinjenötter och parmesan.
Ingredienser för 4 personer
- 400 gram pasta penne
- 250 gram färska spenatblad eller babyspenat
- 1 kruka basilika (finhackad), alternativ ett halvt paket fryst basilika
- 3 dl riven parmesan (2 dl i maten och 1 dl till servering)
- 250 gram körsbärstomater, delade på mitten
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk Olivolja att steka
- Salt
- Vitpeppar
- Valfritt: 1 dl rostade pinjenötter att garnera med