Pasta med spenat och körsbärstomater

Vegetarisk spenatpasta med körsbärstomater och parmesanost
Spenatpasta med körsbärstomater

En snabb middag som hela familjen tycker om. Det tar inte lång tid och spenatsåsen är klar lagom till pastan är färdigkokt.

Så här gör jag:

Ingredienser: Lök, vitlök, grädde, pasta penne, spenat, körsbärstomater, parmesanost

Sätt på pastavattnet och salta ordentligt. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stor stekpanna. Häll i pastan i pastavattnet och koka enligt förpackningen, eller ännu bättre, tills du känner att den är perfekt.

Tillsätt spenaten i stekpannan i omgångar då den tar mycket plats i pannan. När spenaten sjunkit ihop tillsätts basilika, grädde och 2 dl av den rivna parmesanosten. Smaka av såsen med salt, peppar och eventuellt mer parmesan. Tillsätt de delade körsbärstomaterna mot slutet så de hinner bli varma utan att koka sönder

Torrosta pinjenötterna i en torr panna och häll upp dem i en skål till serveringen.

När pastan kokat färdigt är maten klar, servera pastan med såsen och strö över pinjenötter och parmesan.

Spenatsås med basilika, grädde och körsbärstomater

Ingredienser för 4 personer

  • 400 gram pasta penne
  • 250 gram färska spenatblad eller babyspenat
  • 1 kruka basilika (finhackad), alternativ ett halvt paket fryst basilika
  • 3 dl riven parmesan (2 dl i maten och 1 dl till servering)
  • 250 gram körsbärstomater, delade på mitten
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk Olivolja att steka
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Valfritt: 1 dl rostade pinjenötter att garnera med
Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta med spenat och körsbärstomater
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)