Ägg i såsen, klagade barnen. Sen smakade dom och kunde inte sluta äta. Bra betyg för en middag när det blir helt rent på tallrikarna.
En snabb och enkel middag som är klar på en halvtimme.
Så här gör jag
Skala och koka på potatisen i saltat vatten, koka äggen hårdkokta (7 min när vattnet börjar koka) och sätt på 1 liter vatten med två fiskbuljongtärningar i.
Fortsätt med såsen genom att smälta smöret i en kastrull och vispa ner mjölet i det smälta smöret. Häll på lite av mjölken och fortsätt vispa medans du häller i resterande mjölk. Låt koka upp och koka sedan på låg värme i 2-3 minuter. Smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Skär fiskfilérna i portionsstorlekar och koka några åt gången i 3 minuter i fiskbuljongen. Lyft upp fisken med en hålslev och lägg i en form med lock eller aluminiumfolie över för att hålla värmen. Koka resterande fisk.
Koka upp vatten och lite salt, häll i ärtorna när vattnet kokar och låt koka i 3-4 minuter tills de är klara.
Skala och hacka äggen och rör ner den försiktigt i såsen tillsammans med den hackade persiljan. Strö den hackade dillen över potatisen.
Servera fisken med äggsåsen, dillpotatisen och kokta ärtor, smaklig måltid!
Ingredienser för 5-6 portioner
- 1,5 kg fast potatis
- 250 gram frysta gröna ärtor
- 1/2 kruka dill (finhackad)
- 2 torskblock á 400g
- 1 liter fiskbuljong (2 fiskbuljongtärningar)
- salt
Äggsås
- 2,5 msk smör
- 2,5 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 1/2 kruka persilja
- 3 ägg
- salt
- vitpeppar