Yakiniku på älgrostbiff

Älgyakiniku på rostbiff med jasminris och sallad

När man har en bit stek eller ännu bättre rostbiff kvar i kylen, vad passar bättre än att göra en japansk yakiniku? Älgkött fungerar superbra och denna maträtt passar hela familjen. Visst, det ska vara entrecote egentligen men jag tycker rostbiff går minst lika bra.

Så här gör du

Börja med marinaden. Riv ingefära, pressa vitlök samt tillsätt sambal oelek och socker i en skål. Blanda detta med Mirin (ett sött risvin för matlagning), sesamolja och japansk soja.

Yakinikumarinad
Yakinikumarinad

Skär upp rostbiffen i tunna skivor och dela skivorna i mindre bitar, ca 2 x 6 cm och blanda detta med marinaden.

Älgrostbiff Yakinikumarinad

Koka jasminriset enligt förpackningen.

Rosta sesamfrön i en stekpanna och finhacka purjolök och chili. Lägg undan hälften av de rostade sesamfröna samt purjolöken och chilin, lägg resterande i marinaden tillsammans med köttet.

Rosta Sesamfrön

Häll i köttet och marinaden i stekpannan och värm tills det börjar koka

Älgyakiniku på Rostbiff

Hacka sallad, gurka och avocado och duka bordet. Ta ris med en skål och lägg upp och ner på tallriken för att få den rätta känslan, sedan är det bara servera en riktigt god Yakiniku. Smaklig måltid!

Grönsaker
Älgyakiniku

Recept 4 personer

  • 500 gram rostbiff, gärna Älg
  • 2 dl Japansk soja
  • 4 msk Mirin (Sake går också bra)
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 2 msk sesamfrö (1 till marinaden 1 till servering)
  • 1 st röd chili (1/2 till marinaden 1/2 till servering)
  • 1 dl hackad purjolök (1/2 till marinaden 1/2 till servering)
  • 4 dl Jasminris
  • 1 st Avocado
  • Gurka
  • Isbergssallad
Yakinikumarinad
Riven ingefära
Grönsaker
Älgyakiniku
Summary
recipe image
Recipe Name
Yakiniku på älgrostbiff
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)